World modelexpo 2014 Stresa

Alles wat te maken heeft met het bouwen van schepen, sci-fi, etc...
Plaats reactie
patrick Aertgeerts
Clublid
Berichten: 105
Lid geworden op: 28-12-2009 18:16

World modelexpo 2014 Stresa

Bericht door patrick Aertgeerts » 07-07-2014 09:08

Hoog tijd om het even te hebben over de World Expo 2014. Deze gaat door in het Italiaanse Stresa,gelegen aan het mooie Lago Maggiore.


AfbeeldingAfbeelding

De meesten onder ons weten nog wel dat er een delegatie van onze vereniging naar de vorige editie in het Zwitserse Montreux is geweest,met uitstekende resultaten,trouwens. Wel, ook deze keer zijn er een paar moedigen die zich ingeschreven hebben in de wedstrijd. In tegenstelling tot de vorige keer, ditmaal geen figurinen, maar wel enkele civiele voertuigen.
Dit is des te opmerkelijk omdat het hier vooral om de figurine-categorie draait. Zowat 80% van de modellen zijn figurinen, maar dan wel van het beste wat er op deze aardbol te zien is op dat gebied.
Dus hebben Dominique, Bjorn en ikzelf besloten om mee te doen. Nu zijn we geen van allen voorstander om aan wedstrijden deel te nemen,maar voor de World modelexpo maken we graag een uitzondering.Hierbij moet gezegd worden dat Dominique hier voor de ALLEREERSTE keer gaat deelnemen aan een wedstrijd. Als je dan toch meedoet,waarom niet direct op het hoogste niveau.

Hier enkele foto's van de ingeschreven modellen.

Ford Fiesta van Bjorn
Afbeelding

Enkele creaties uit de tekenfilm Cars,ook van Bjorn.
Afbeelding

Afbeelding
Vooral deze laatste moet in de smaak van de Italianen vallen,denk ik.

Ik neem de Ford GT 40 mee

Afbeelding

En volgens mij de grootste kanshebber (letterlijk en figuurlijk). De Traction Avant van Dominique.

Afbeelding

We gaan proberen om jullie op de hoogte te houden vanuit Stresa, anders komt er wel een uitgebreid verslag nadien.

Gijs
Clublid
Berichten: 403
Lid geworden op: 26-12-2009 09:57

Bericht door Gijs » 10-07-2014 00:15

Succes jongens. En geniet!!
Met spijt in het hart ben ik er niet bij.
What we do is art, not just painting.

patrick Aertgeerts
Clublid
Berichten: 105
Lid geworden op: 28-12-2009 18:16

Bericht door patrick Aertgeerts » 11-07-2014 22:26

Even een kleine update. De modellen zijn op de expo geplaatst,en morgen is de grote opening. Voor de figurenmannen staan er weer juweeltjes. We gaan proberen om een dezer wat foto's te plaatsen.

Gijs
Clublid
Berichten: 403
Lid geworden op: 26-12-2009 09:57

Bericht door Gijs » 12-07-2014 10:48

Ben benieuwd, maar ik verwacht top. Het niveau blijft stijgen de laatste jaren. Er zijn ondertussen zo veel goede schilders dat het bijna onmogelijk wordt om nog wedstrijden te jureren.
What we do is art, not just painting.

patrick Aertgeerts
Clublid
Berichten: 105
Lid geworden op: 28-12-2009 18:16

Bericht door patrick Aertgeerts » 14-07-2014 07:38

We zijn er (net) niet in geslaagd om een nedaille te winnen. Waarschijnlijk kwam het omdat we het verkeerde automerk mee hadden. De prijswinnaars waren nogal Italiaans getint. We hebben de jury aan het werk gezien,en vreemd genoeg hebben ze onze modellen nauwelijks bekeken,heel vreemd..
Er waren trouwens veel meer inschrijvingen in zowel de civiele als militaire modelbouw dan verwacht,dus in vergelijking met de figuren ook minder winnaars.Het jureren van deze figuren leek Me trouwens haast onbegonnen werk,met 3000 stukken te jureren,elk van een heel hoog niveau.
We hebben het niet aan ons hart laten komen,en zijn dan maar ene gaan drinken (Tim,het bonnetje brengen we later wel binnen).
Verder een zeer geslaagde expo meegemaakt,in een werkelijk prachtige omgeving. Later een uitgebreid verslag met foto's.

patrick Aertgeerts
Clublid
Berichten: 105
Lid geworden op: 28-12-2009 18:16

Bericht door patrick Aertgeerts » 18-07-2014 12:39

En dan nu een klein verslagje over onze trip naar de World expo 2014 in Stresa, aan het Italiaanse Lago Maggiore. Op donderdag begonnen we eraan,en na de nodige files om 19u aangekomen.Ikzelf op de camping in het naburige Baveno, de collega's in hun hotel in Stresa. Op vrijdag naar de expo vertrokken,en de makkelijkste manier was de boot te nemen, voorbij het eiland Isola Bella,waar we op zaterdag verwacht werden voor de Modellers-diner.

Afbeelding

Na de inschrijving, en het plaatsen van de modellen,het stadje verkent samen mat Dominique, Björn en hun partners.

Op zaterdag dan naar de opening van de expo, maar eerst naar het kampement van de soldaten van Napoleon, die het hele weekend prominent in het straatbeeld aanwezig waren.


Afbeelding

In de wedstrijd waren werkelijk pareltjes te bewonderen, maar fotograferen was een hele klus door het tegenvallend licht en de massale belangstelling.


AfbeeldingAfbeelding


Afbeelding

En deze jongen was er klaarblijkelijk graag bij.


Afbeelding

Ondanks een fikse regen en onweersbui op zaterdag zijn we dan toch met een bootje overgevaren naar het eiland voor het avondeten,samen met nog heel wat andere modelbouwers.

Hier het zicht vanaf het terras. Spijtig van het weer,want de locatie was werkelijk uniek


Afbeelding

Zondag de prijsuitreiking, en jammer genoeg geen prijzen voor ons. We hadden de bui al zien hangen,want we hadden de jury bezig gezien, en merkten op dat ze zelfs bijna niet naar de Traction van Dominique keken, en daar kan men moeilijk naast kijken,nietwaar. Wellicht lag het onderwerp niet in de smaak,wie weet ....
Na een rondje onderhandelen in het Italiaans met de securitymensen,mochten we onze modellen terug meenemen alvorens de grote massa toestroomde. Dit gaf ons de tijd om een verfrissend drankje te gaan nemen.


Afbeelding

Bij het hotel waar Björn overnachtte, stonden enkele old-timers,en dus maar de Traction erbij gezet, wat wel gesmaakt werd.Afbeelding


Afbeelding

We hebben een onvergetelijke week gehad,in een werkelijk wondermooie omgeving. Veel plezier gemaakt, en we moesten onze vrouwen niet missen,want we hebben ze gewoon meegenomen.
Bedankt aan iedereen voor deze trip.
Afbeelding

patrick Aertgeerts
Clublid
Berichten: 105
Lid geworden op: 28-12-2009 18:16

Bericht door patrick Aertgeerts » 21-07-2014 09:21

Voor de liefhebbers hier een paar links met wat foto's van de World expo.

https://plus.google.com/photos/11741727 ... banner=pwa

http://masterminis.blogspot.be/2014/07/ ... art-2.html

Plaats reactie